Productie in het Verre Oosten is aanzienlijk goedkoper en efficiënter dan elders, met name wanneer productieprocessen onder Westers toezicht wordt uitgevoerd.

Dat is de reden waarom "HEM" Hamstra Exploitatie Maatschappij b.v., kortweg Hembv, sinds 1979 zich intensief bezighoudt met de import en productie van een breed scala aan producten uit het Verre Oosten, voornamelijk uit China. Hembv is gevestigd op een steenworp afstand van Amsterdam Schiphol Airport, een belangrijk internationaal transportknooppunt.

Verre Oosten
Sinds de jaren tachtig heeft Hembv zeer grondige kennis en ervaring opgebouwd m.b.t. het importeren van grote diversiteit aan producten uit China; o.a. artikelen voor de levensmiddelenindustrie, textiel, bamboe-en houtproducten, bloemisterij artikelen, etc. Onze kennis omvat o.a. de ins en outs omtrent economische aspecten, lokale politiek alsmede transport-, productie en douane gerelateerde problematiek.
Hembv heeft veelal onbeperkte toegang tot lokale overheden en autoriteiten; zij beschikt derhalve over ongekende expertise m.b.t. alle voorkomende processen van de import uit China.

Inspectie door onze eigen mensen
Door zelf regelmatig naar China te reizen blijft deze expertise groeien en zijn contacten met ons productienetwerk betrouwbaar en up-to-date.
Deze hands-on aanpak garandeert dat een ​​product (milieutechnisch) verantwoord geproduceerd, grondig getest en geïmporteerd kan worden, zonder onnodige vertragingen.

Productie
Continu controle van productieprocessen en lang lopende contracten met onze fabrikanten garanderen milieuvriendelijke, duurzaam vervaardigde producten zonder enige vorm van kinder- en/of dwangarbeid. Onze eigen inspecteurs zijn regelmatig op locatie; zij controleren of aan alle normen, productieomstandigheden en kwaliteitsparameters is voldaan.

Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan wordt een productieproces bijgestuurd of eventueel (tijdelijk) stil gelegd.
Binnen Europa worden de reeds strenge milieuwetten met regelmaat verder aangescherpt, al onze producten worden daarom vooraf getest door onafhankelijk en erkende laboratoria. Deze controleren relevante producten op de aanwezigheid van o.a. zware metalen, verboden kleurstoffen, weekmakers en ftalaten.

Vanzelfsprekend werkt Hembv uitsluitend met producenten die voldoen aan alle voorwaarden op MVO-gebied (volgens SA8000-norm).
Als een klant de productiefaciliteiten liever zelf inspecteert, kan Hembv als tussenpersoon optreden. Soortgelijke inspecties worden ook door ons uitgevoerd in opdracht van derden, welke niet over de juiste lokale contacten en/of expertise beschikken.
Hembv is o.a. lid van het Packaging Convenant, STIBAT en Wecycle. Tevens dragen al onze bamboe-, berkenhout- en metalen spiesen het BRC-certificaat.

Verzenden
Indien er een gering volume wordt afgenomen, welke niet voldoende is om een ​​volledige containerlading te vullen, kan Hembv uw goederen consolideren; dit resulteert dikwijls in scherpere tarieven.

Bij aankomst in de Europese haven worden alle goederen ingeklaard en gecontroleerd op enige vorm van dodelijke en/of verboden gassen.

Onze containers ontvangen vervolgens een “gasvrij certificaat” voordat ze bij de eindgebruiker worden afgeleverd.
Geconsolideerde zendingen gaan naar onze eigen magazijnen in de Randstad, alwaar goederen worden gesorteerd en op Euro- of H1 pallets worden geplaatst. Voorafgaand aan de definitieve aflevering nemen wij contact met u op om de meest geschikte bezorgdatum en -tijd voor uw operatie te bespreken!